VORIGE

'Bel Allard'

Schrijver en Beeldmaker

Voor de kunstenaar Allard Medema mocht ik foto's en een video maken ter promotie en aankondiging van zijn kunstwerk 'Bel Allard'. Allard kreeg een uitnodiging van CBK (Centrum Beeldende Kunst) Groningen iets te mogen maken in het Tschumipaviljoen op het Hereplein in Groningen. Nu hangt of staat er eigenlijk altijd beeldende kunst in het Tschumipaviljoen, dit keer is dat anders. Allard geeft zijn publiek namelijk belevingen, (meestal) auditieve belevingen.

 

Midden op de drukke rotonde met door het midden een veel bereden busbaan staat dit paviljoen met deze keer het project van Allard. Er hangen grote blauwe cijfer ballonnen in, wat een 06-nummer vormt, meer niet. De voorbijganger moet niks maar is helemaal vrij om het nummer te bellen, als ze dit doen neemt of Allard zelf op of ze komen in een keuzemenu. Het doel van het project is dat mensen even stilstaan bij hun dagelijkse drukte, even anders tegen de wereld aan kijken, ontspanning vinden en weer van zichzelf houden. Een ware audiobeleving midden in de orkaan van drukte. Ook is er een keus in het menu voor de beller die niet in de buurt van het paviljoen is.

 

Uiteindelijk heb ik een teaser, een trailer en foto's gemaakt voor het project. De teaser heb ik gemaakt om de mensen kennis te laten maken met het project en de trailer aan te kondigen. De trailer is een weerspiegeling van hoe het er op het Hereplein aan toe gaat en wat je te wachten staat wanneer je belt. Rust, maar voor de totale beleving moet je echt even bellen.

 

Meer weten over Allard Medema: www.allardmedema.nl - www.belallard.nl

Teaser 'Bel Allard'

Trailer 'Bel Allard'

 

Volg een Koala op Facebook