VORIGE

De Wadden

Beeldmaker en Schrijver

In het weekend van 29 Juni/1 Juli was het de 'dag van het wad' en zijn Wander Kars (muziek producer) en ik (filmmaker) naar het wad in Duitsland gegaan in opdracht voor Nnwlab, New Noardic Wave en Waddenzee Werelderfgoed.

Hier werden wij uitgedaagd om in 48uur een korte film te maken over het wad, een eigen interpretatie op dit unieke UNESCO_NL natuurgebied. Regels: vierkant en een minuut maximale lengte.

 

Een bijzondere ervaring, filmen in/op het wad. Na het ervaren, voelen, beleven en observeren van het wad zijn wij tot een idee gekomen.

 

Voor mij is het wad, meer dan zee. Het wad en de zee zijn tastbaar, zichtbaar en het leeft. Alleen bij het wad is er leven onderwater en zonderwater. Zonderwater wordt het leven, in de zee, op de wadden plots zichtbaar. Een onbekende wereld (Atlantis) laat zich tweemaal daags zien en horen aan de wereld van ons. Wat ontastbaar was, wordt tastbaar, maar niet 1,2,3 bereikbaar. Het wad en zijn bevolking houden er rare gewoontes op na, dat is wat ik prachtig vind om te zien en oren.

 

Er waren in totaal 11 teams met dezelfde opdracht, allemaal in een ander wadden gebied. Een filmmaker gekoppeld aan een andere discipline, bijvoorbeeld: dichters, muziekanten, producers of dansers.

 

 

 

Volg een Koala op Facebook