VORIGE

FOOD FOR THOUGHT

Camjo en Montage

Een week lang worden Duitse en Friese koks en muzikanten samengebracht in Leeuwarden. Zij worden uitgedaagd om na te denken en te sparren over de afkomst van de ingrediënten die dagelijks op hun bord belanden en het belang van een bewuste keuze voor lokale producten en seizoensproducten. Samen volgen zij een programma met excursies en activiteiten in het teken van eten en muziek, onder begeleiding van onder andere Sjoerd van der Hem (Tuin_van_de_toekomst), Marinthe de Hek (SFYN Fryslân) en Eva van Netten (Welcome to The Village).

 

De koks ontwikkelen door de week heen vier verschillende backstage maaltijden voor de muzikanten. De muzikanten werken in gemixte samenstellingen aan nieuwe nummers, waarin een vertaalslag gemaakt wordt naar het thema lokaal en thuis. Het project wordt afgesloten met een dinerconcert, waarbij publiek verwelkomd wordt in een pop-up restaurant.

 

Dit heb ik vast gelegd in 5 video's die elke morgen voor 11.00 uur geplaatst werden op de site van 3VOOR12 Friesland. Een mooie uitdaging om de gebeurtenissen vast te leggen en in de avond/nacht gelijk te monteren voor de volgende dag.

Foto's in header door: Xanne Wijkamp

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

 

Volg een Koala op Facebook