VORIGE

'Freeze Festival'

Camjo en Bedenker

Voor het Freeze Festival heb ik de opdracht gekregen video's te maken van de projecten die op de 2016 editie (van 9 t/m 11 dec) te zien/horen zullen zijn in Neushoorn Leeuwarden. Deze video's hadden als doel mensen via social media nieuwsgierig te maken naar wat ze kunnen verwachten op Freeze. Ook moest ik een video maken tijdens het festival zelf, dit heb ik gefilmd samen met Roelina Banga. De organisatie wilde niet een aftermovie zoals al die andere die er al gemaakt worden. Daar moest ik dus iets anders op bedenken, uit eindelijk is de artiest de geen geworden die centraal staat. Niet 20 publiek shots en korte flitsen van de acts maar aandacht voor de diversiteit die Freeze te bieden had, gecombineerd met een woordje van de artiesten zelf.

 

In totaal heb ik 5 video's voorafgaand aan het festival gemaakt van de projecten:

- Video #01 met daarin de band 'Exitlight Empire' die met een klassiek ensemble een EP maakt en gaat spelen op Freeze.

- Video #02 met daarin de band 'The Cool Quest' die hun 5 jarig jubileum concert gaat geven.

- Video #03 met daarin een project genaamd 'KREAASJE' 10 creatievelingen die in 4 dagen toffe dingen gingen maken op een plek in Friesland afgesloten van de buitenwereld.

- Video #04 met daarin Jord Brinkhuis die tijdens Freeze een try-out gaat doen en de eerste stap zet in zijn solocarrière onder de naam 'JORD'.

- Video #05 met daarin het project '20-SOMETHING' waar de bands 'Dat Schilt' en 'Brückenbauer' 5 songs van 5 artiesten gaan spelen die de afgelopen 20 jaar op het Freeze Festival hebben gestaan.

 

Zie hieronder de 5 video's en uiteraard het video verslag van het festival zelf.

Freeze Festival 2016

Project video #01

Project video #02

Project video #03

Project video #04

Project video #05

 

Volg een Koala op Facebook