VORIGE

Docu 'Onsje Minder'

Regie, Camera en Montage

'Onsje Minder' de documentaire gemaakt voor het programma 'Nieuwe ogen' van NPO2 en Omrop Fryslân. Een erg mooie kans om dit verhaal te vertellen, het verhaal over de Permacultuurtuin 'Tuin van de Toekomst' waar we Sjoerd van der Hem volgden.

In deze tuin is Sjoerd samen met zijn zus Pytsje de baas, of eigenlijk is dat de natuur. Want volgens de principes van de natuur richten hun de tuin in, een tuin die niet een soort groente oplevert maar een grote diversiteit aan groentes, kruiden en vruchten. Veel van deze producten zijn vaste planten en hoeven dus niet elk jaar weer opnieuw opgekweekt. Ook lopen er dieren in en rond de tuin, deze helpen op natuurlijke manier mee in de gang van zake in de tuin en leveren bijproducten en vlees.

 

Deze documentaire werd in het weekend van 15 Februari uitgezonden op NPO2 en Omrop Fryslân. Een hele mooi ervaring.

De docu heb ik niet in mijn eentje gemaakt, Marinthe de Hek was mede regisseur, Marinthe zat meer op de inhoud aangezien ze er betrokken is bij het onderwerp. Via haar ben ik ook in contact gekomen met Sjoerd en de tuin. Deze docu in voorgekomen uit het project waar we Keten hebben gemaakt. Dit was ook met Marinthe, zie hier Keten.

 

Volg een Koala op Facebook