VORIGE

'Spaak' de film

Regie-assistent en continuïteitsbewaker

Een film van regisseur Steven de Jong, 'Spaak' 2017 in de bioscoop:

 

What drugs can do, you can do better

 

Hoofdpersoon Luuk Meijer (Tim Douwsma) is een talentvol Indoor baan wielrenner en bovendien ook nog een geniale student Scheikunde.

Hij experimenteert veelvuldig met zelfgemaakte drugs. Samen met zijn vriendin Vanessa (Saskia Elise) maakt hij wilde plannen om snel geld te verdienen. Hij wil net zo succesvol in zaken worden als zijn vader (Raymond Thiry). Zijn beste maatje Angela (Valerie Pos) kan zijn keuzes echter maar moeilijk accepteren.

 

Luuk krijgt de tip om zijn eigen geproduceerde pretpilletjes naar Scandinavi├ź te smokkelen. Zijn oude wielrencoach Dieter (Aart Staartjes) geeft hem onbedoeld een voorschot om de ''Black Bitch'' te maken in zijn eigen lab.

De smokkelpoging mislukt echter volledig en Luuk verdwijnt in een Zweedse cel. Met Jurgen (Jack Wouterse), die ook afkomstig is uit Nederland, zet hij een ingenieuze ontsnappping op touw. Luuk bereikt na een fietstocht van weken Nederland. Vanessa is intussen afgegleden naar de absolute dope afgrond.

Interpol zet Luuk op de lijst van gezochte criminelen, terwijl Luuk de een na de andere fiets overwinning in Nederland aan elkaar rijgt.

Hier is hij veilig, omdat er geen uitleveringsverdrag met Zweden is geregeld. Dieter wil echter dat hij naar de Olympische spelen gaat maar hij kan de grens niet over. Hij krijgt het advies om zijn straf alsnog uit te zitten.

 

Luuk twijfelt.

Loopt zijn leven alsnog Spaak?

----------------------------------------------------------------

 

Een van de organisatie van het 48HFP Leeuwarden, waaraan ik heb mee gedaan in 2015 met team Kokosnoten en de film 'Ritus', was nu verbonden aan 'Spaak' en daar viel tijdelijk een gat op de functie regie-assistent en continuïteitsbewaker. Door mijn deelname en de indruk die wij hebben achter gelaten tijdens het 48HFP werd onze productieleider (Roelina Banga) gebeld met de vraag of zei de contactgegevens had van een van de regisseurs van 'Ritus'. Het tijdelijke gat heb ik opgevuld, maar al snel werd ik een vaste waarde in de 'Spaak' crew en mocht ik blijven op deze functies.

Een hele mooie ervaring, veel geleerd en super trots.

Teaser trailer 'Spaak'

 

Volg een Koala op Facebook